Schoolplan 2019-2023

Met gepaste trots presenteren wij ons schoolplan voor de periode 2019-2023. Dit jaar hebben we de beelden en doelen bij onze ambities verbeeld in een kleurrijke video. Om in de stemming te komen raad ik aan eerst de film te bekijken en daarna het schoolplan zelf (onderaan pagina) te lezen.

“Onderwijs is het fundament van de samenleving.” Dat is een stevige stelling in ons schoolplan. Toch zal het grootste deel van de Nederlandse bevolking deze stelling ondersteunen, ongetwijfeld met mitsen en maren, nuanceringen en kanttekeningen. Maar de kern van de stelling blijft overeind: mensen hebben vaak zelf ervaren dat goed onderwijs samenhangt met kansen en geluk, zowel voor het individu als voor de samenleving.

In ons schoolplan stellen we vier ambities centraal: verrekijken, kiezen, ontmoeten en groeien. Er is bewust gekozen voor vier werkwoorden: het zijn ambities die inspanning vragen, zowel van de leerling als van de docent. Het zijn als het ware ‘werk’-woorden. Ook maken werkwoorden duidelijk dat de ambities nooit ‘af’ zijn. Deze vier woorden gaan een leven lang mee.

“Goed onderwijs maak je samen”. ‘Samen’ betreft hier niet alleen docenten en schoolleiding. Ook basis- en vervolgonderwijs, lokale overheid, instellingen en bedrijven worden betrokken bij de verdere vormgeving van onze ambities. En last but not least betekent ‘samen’ dat wij leerlingen en ouders de komende jaren vragen om mee te helpen ons schoolplan van droom naar daad te brengen.

Veel kijk- en leesplezier!

Nol Benders
Directeur/bestuurder

Downloads

Schoolplan 2019-2023 Download

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.