Werken bij de CSG

CSG Groningen is een open christelijke middelbare scholengemeenschap met vier vestigingen in de stad Groningen. De vestigingen worden ondersteund door het CSG Expertisecentrum en een bestuursbureau. In totaal werken er zo’n 500 mensen bij de CSG. Dagelijks volgen ongeveer 2.850 leerlingen les op CSG Augustinus, CSG Kluiverboom, CSG Selion en CSG Wessel Gansfort. Samen hebben zij alle niveaus in huis, van vmbo-bb tot atheneum.

Elke vestiging heeft een eigen identiteit, cultuur en leerlingpopulatie. Hieronder vind je een korte beschrijving van elke school. Op de website van de scholen vind je meer informatie. Er is vast een CSG-school zijn die bij je past!

CSG Augustinus

CSG Augustinus is een grote school, met ruim 1300 leerlingen. Zij volgen onderwijs op atheneum-, havo- en mavoniveau. Als je binnenstapt ervaar je direct de gezellige en goede sfeer.

Het team bestaat uit zo’n 100 medewerkers. Een ambitieus, open en energiek team waar solidariteit hoog in het vaandel staat. Ze leggen de lat hoog. Al jaren staan ze in de top van beste scholen in de provincie Groningen. Ze dagen leerlingen én medewerkers uit om het beste uit zichzelf te halen en hun talenten te ontwikkelen.

CSG Kluiverboom

CSG Kluiverboom is een kleine, gezellige school waar ruim 200 leerlingen onderwijs op vmbo-bb, vmbo-kb en vmbo-tl-niveau volgen. Het is een mooie groep leerlingen met vaak het hart op de tong.

Het enthousiaste en betrokken team  van CSG Kluiverboom bestaat uit ongeveer 30 medewerkers. Er heerst een informele, open en collegiale sfeer op school.

De school is erg gericht op persoonlijke ontwikkeling, individuele ondersteuning is belangrijk. Docenten leren hun leerlingen zo goed kennen en kunnen hen meer aandacht, hulp en duidelijkheid geven. Dit zorgt weer voor meer stabiliteit en structuur in de klas en komt het leerklimaat ten goede.

CSG Selion

Op CSG Selion zitten zo’n 430 leerlingen De school biedt regulier vmbo-bb-, vmbo-kb- en vmbo-tl-onderwijs en onderwijs in facetgroepen aan.

Er werken zo’n 75 medewerkers op de school. Je komt terecht in een gezellig, ontwikkelingsgericht en energiek team. Humor op de werkvloer staat hoog in het vaandel.

Ze bieden de leerlingen een warme, veilige en overzichtelijke leeromgeving en hebben oog voor hun mogelijkheden én moeilijkheden. In de facetgroepen zitten leerlingen met autisme, vormen van dyslexie of sociaal-emotionele problemen. In deze groepen is er meer contact tussen de docenten en leerlingen om elke leerling de tijd, aandacht en ondersteuning te kunnen bieden die hij of zij nodig heeft.

CSG Wessel Gansfort

CSG Wessel Gansfort is een school voor creatieve, ondernemende, sportieve, maatschappelijke bewuste en tech-minded leerlingen. Ruim 900 leerlingen volgen hier onderwijs op vmbo-tl-, havo- of atheneumniveau. De school is een CultuurProfielSchool en de enige Vecon Business School in Groningen.

Op ’t Wessel heerst een informele sfeer. Je komt te werken in een ondernemend team van ongeveer 80 medewerkers. Ze vinden het belangrijk dat de leerlingen niet alleen opgeleid worden voor hun diploma, maar dat ze ook leren wat er in de maatschappij om hen heen gebeurt.

CSG Expertisecentrum

Het CSG Expertisecentrum is gevestigd in CSG Selion. Hier vind je alle deskundigheid op het gebied van ondersteuning aan leerlingen. Het algemene doel is de basisondersteuning, kennis en vaardigheden versterken op de verschillende onderwijsniveaus (docent, groep, vestiging, scholengemeenschap en samenwerkingsverband) en een bijdrage leveren aan vormgeving en uitvoering van de door het SWV beschikbaar gestelde arrangementen.

Alle vestigingen van de CSG hebben de mogelijkheid om gebruik te maken van de diensten van het CSG Expertisecentrum. Het Expertisecentrum is onafhankelijk van de vestigingen.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.