CSG klimt tegen MS

Lekker op de fiets naar school, kunnen sporten wanneer je dat wilt. Dat is niet meer vanzelfsprekend voor mensen met MS. In Nederland hebben 25.000 mensen deze hersenziekte; een ziekte waarvan in de toekomst genezing mogelijk zal zijn door wetenschappelijk onderzoek naar oorzaak en behandeling. En daarvoor is geld nodig. Daarom komen leerlingen en medewerkers van CSG Groningen in beweging tegen MS!

Hoe? Op 29 mei 2023 gaan ze de Mont Ventoux beklimmen! Daarmee willen ze geld inzamelen voor onderzoek om zo een MS-vrije wereld mogelijk te maken.

Dit jaar doet team CSG voor de 2e keer mee. In 2017 deden we mee met een kleinere groep. Dat was zo’n succes dat ons team zelfs het hoogste bedrag van alle deelnemende teams had opgehaald!

Dat willen we dit jaar natuurlijk evenaren. Of nee. Dat gaan we overtréffen. En we zijn goed op weg. De leerlingen hebben inmiddels bijna €31.000,- ingezameld (23 mei 2023). Buitengewoon knap! We zijn het team met het op een na hoogste bedrag! We zijn daarmee halverwege ons doel en kunnen dus alle hulp gebruiken.

 

MEER DAN ALLEEN DE BERG BEKLIMMEN

De weg naar de top is nooit makkelijk en dat is deze keer niet anders. De klim is een flinke fysieke en mentale uitdaging voor de leerlingen. Dat moet bij sommigen nog éven indalen. Naast die sportieve skills worden ook hun creativiteit en organisatiekunde op de proef gesteld. Het is namelijk de bedoeling dat elke leerling die meegaat 500 euro inzamelt. Hoe ze dat doen mogen ze zelf bedenken.

Tijdens de lessen krijgen leerlingen tips & tricks: Bij E&O leren ze bijvoorbeeld hoe ze zichzelf kunnen promoten en hoe ze sponsoring kunnen binnenhalen. Bij Nederlands gaan ze aan de slag met het schrijven van een krantenbericht. En bij lichamelijk opvoeding komen ze meer te weten over het belang van gezonde voeding. Super leerzaam dus!

GELD INZAMELEN

Leerlingen die in 2017 de Mont Ventoux hebben beklommen, bleken uiterst kundig en creatief te zijn als het op geld inzamelen aankomt; van worstverkoop tot een vintagemarkt en van adverteren in de lokale krant tot een veiling van door leerlingen gemaakte kunstwerken.

Ook dit jaar zijn de leerlingen druk bezig met allerlei inzamelingsacties. De onderbouw van CSG Selion deed een sponsorloop en op 6 mei was er een braderie, veiling en kunstroute. Op CSG Augustinus zijn ook puike plannen gesmeed; zij hebben warme stroopwafels verkocht en die gingen als een speer. Op 9 mei is er een diner en op 10 mei organiseren ze een sponsorloop door de school.

Via onderstaande link kun je zien hoeveel onze leerlingen al hebben opgehaald. Buitengewoon knap! Bij de ene leerling gaat dat fantastisch, voor de ander blijkt het nog best lastig. Alle support is dus welkom! En alle kleine beetjes helpen!

DE AVONTURIERS

Wie zijn die helden die dit avontuur aangaan? We gaan met 40 leerlingen op pad, tien van elke school. Ze worden bijgestaan door een mega enthousiast team medewerkers. Tien van hen fietsen of lopen mee. Daarnaast zorgen drie vrijwilligers voor transport, catering en ondersteuning en er gaat ook een arts mee. Ze stellen zich graag voor, klik op onderstaande link om meer over hen te weten te komen!

VOLG ONS OP WEG NAAR DE TOP

Wil jij op de hoogte blijven van ons avontuur? Leuk! Je kunt ons volgen op Instagram, klik dan op onderstaand knop. We maken ook vlogs!

TOGETHER FOR AN MS-FREE WORLD!

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.