Aanmelden

Aanmelden voor de brugklas

 

Een centraal aanmeldmoment

Vanaf schooljaar 2024-2025 is er één centrale aanmeldweek voor het voortgezet onderwijs. Zo maken alle basisschoolleerlingen evenveel kans op een plek op de school van hun voorkeur die ook past bij het schooladvies.

 

Ronde 1 

Alle groep 8-leerlingen kunnen zich van 25 tot en met 31 maart 2024 aanmelden voor een middelbare school. Aanmelden gaat via het online aanmeldportaal. Het portaal is momenteel gesloten.

 

Ronde 2

Voor leerlingen die na ronde 1 nog geen plek hebben, is er een tweede aanmeldronde. Dit gaat bijvoorbeeld om leerlingen die zijn uitgeloot of nog niet eerder zijn aangemeld. Aanmelden voor de tweede ronde start op 10 april.

 

Klik hier om je aan te melden. Het aanmeldportaal is op 10 april vanaf 18.00 uur geopend. 

 

Hulp nodig bij het aanmelden?

In deze video wordt uitgelegd hoe het aanmelden via het Leerlinq aanmeldportaal werkt.

 

Aanmelden voor klas 2 en hoger 2024-2025

Aanmeldingen voor klas 2 en hoger moeten voor 1 april 2024 binnen zijn. Of er nog plek is verschilt per school. We raden je aan de websites van de desbtreffende school te raadplegen voor de meest recente informatie (zie links hieronder).

 

Instromen in het huidige schooljaar

Wil je je aanmelden voor het lopende schooljaar? Ook hier geldt dat je het best de website van de desbetreffende school kunt raadplegen voor de meest recente informatie.

 

Aanmelden – CSG Augustinus

Aanmelden – CSG Kluiverboom

Aanmelden – CSG Selion

Aanmelden – CSG Wessel Gansfort

 

Toelatingsbeleid samenwerkingsverband

De scholen in de provincie Groningen en de gemeente Noordenveld vinden het belangrijk dat voor elke leerling tijdig een passende plek wordt gerealiseerd in het eerste jaar van het voortgezet onderwijs. Daarom verloopt de aanmelding op alle VO-scholen in de provincie Groningen en de gemeente Noordenveld op dezelfde manier.

Via onderstaande links kun je de transitiekalender PO-VO en de toelichting op het toelatingsbeleid downloaden.

Je bent succesvol ingelogd in het afgeschermde gedeelte.